Türkiye otomotiv sanayi ticaret rehberi
SELECT LANGUAGE
NETOTOMOTIV.COM 'DA BUGÃœN
2021 '
TÃœRKÄ°YE OTOMOTÄ°V SANAYÄ° TÄ°CARET REHBERÄ° - ARAMIZA YENÄ° KATILANLAR
SABAH.COM.TR - 2011.05.16
GHOSN NÝSSAN ÝÇÝN GELÝYOR
Renault-Nissan Baþkaný Ghosn, temmuzda Nissan yatýrýmý için geliyor. Baþbakan Erdoðan'dan destek istemesi beklenen Ghosn, fabrika için arazileri inceleyecek
AKARYAKIT ÜRÜNLERİ MADENİ YAĞLAR ALANLARINDA MI, FAALİYET GÖSTERİYORSUNUZ ?
RAKÄ°PLERÄ°NÄ°ZDEN BÄ°R FARKINIZ OLSUN Ä°STÄ°YORSANIZ SÄ°ZÄ°N YERÄ°NÄ°Z BURASI ...
GHOSN NÝSSAN ÝÇÝN GELÝYOR
Renault-Nissan Baþkaný Carlos Ghosn, temmuzda Türkiye'ye geliyor. Ghosn'un ekim ayýnda satýþa sunulacak yüzde 100 elektrikli Flunce Z.E. modelinin üretildiði Oyak Renault Bursa tesislerini ziyaret etmesi bekleniyor. Ancak, Ghosn'un geliþ amacýnýn Nissan olduðu belirtiliyor. Son olarak 2005 Mart ayýnda Türkiye'ye gelen Ghosn'un ziyareti çok önemli. Çünkü, Ghosn'nun Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan'la görüþmesi planlanýyor.
Ghosn'nun Baþbakan Erdoðan'la yapacaðý görüþmede, Nissan yatýrýmýyla ilgili konuþacaðý ve hükümetten destek isteyeceði tahmin ediliyor. Türkiye'de yürütülen fizibilite çalýþmalarýyla ilgili bilgi alacak olan Ghosn, Oyak Grubu'nun fabrika için seçtiði uygun arazileri de gezecek.
Ghosn, daha önce yaptýðý açýklamalarda, Türkiye'de Nissan'ýn yatýrým sinyali vermiþti. Nissan'ýn Türkiye'deki performansýndan memnun olmadýðýný ifade eden Ghosn, Renault'yu örnek gösterip yatýrým sinyali vermiþti. Renault Euromed Bölge Baþkaný Jacques Chauvet de, Ghosn'un yatýrým düþüncesini doðrulamýþ, Nissan'ýn Türkiye'de yatýrým için etüt çalýþmalarýna baþladýðýný açýklamýþtý.
Fransýz Renault'nun 41 yýllýk ortaðý Oyak Grubu da, Nissan yatýrýmýna sýcak bakýyor. Oyak, bir süre önce Carlos Ghosn'a Nissan için ortak üretim teklifi yapmýþtý. Oyak Otomotiv ve Çimento Grubu Baþkaný Celal Çaðlar, Ghosn'a yaptýklarý teklifi "Arazimiz var, liman var, mühendislik ve sermaye var. Karar verin hemen yatýrýma baþlayalým. Bu yatýrým yüzde 60 Oyak, yüzde 40 Nissan ortaklýðýyla olabilir. Biz hazýrýz" þeklinde açýklamýþtý.
Ghosn Nissan için geliyor haberinin devamý için SABAH.COM.TR
DÄ°ÄžER Ä°LGÄ°LÄ° HABERLER
TÜRKİYE OTOMOTİV SANAYİ TİCARET REHBERİ, SMEDYA ELEKTRONİK YAYINCILIK HİZMETİ OLUP, HER HAKKI SMEDYA'YA AİTTİR. © 2000 - 2011
POWERED BY SMEDYA ELEKTRONÄ°K YAYINCILIK ( SMEDYA )